Το ηλιακό μας σύστημα

Τι συμβαίνει στο σύμπαν; Άραγε πόσοι πλανήτες αποτελούν το ηλιακό μας σύστημα; Τι είναι ο γαλαξίας και πόσοι γαλαξίες υπάρχουν; Τι θα γινόταν αν  αντί για την Σελήνη, βλέπαμε τους πλανήτες στον ουρανό; Πώς δημιουργήθηκε η Σελήνη; Τι είναι οι μαύρες τρύπες; 

(πηγή εικόνας: www.iau.org)

Όλα αυτά τα ερωτήματα αλλά και πολλά περισσότερα δημιουργούνται κάθε φορά που συζητάμε για το διάστημα και μας προκαλούν να αναζητήσουμε απαντήσεις.

Στην τάξη την Παρασκευή ξεκινήσαμε να μιλάμε για το ηλιακό μας σύστημα. Προτείνω ανεπιφύλακτα σε όσους ενδιαφέρονται να δουν όλα όσα δεν προλάβαμε στην τάξη στις παρακάτω δύο εξαιρετικές ιστοσελίδες των συναδέλφων, όπου έχουν συγκεντρώσει πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό σχετικό με το διάστημα. 

Στις παρακάτω σελίδες θα βρείτε ενδιαφέρουσες πληροφορίες, ντοκιμαντέρ, βίντεο, διαδραστικές εφαρμογές, εικονικές περιηγήσεις σε πραγματικό χρόνο στο διάστημα κ.α.

http://daskalosa.eu/geography_st/

https://digitalzoot.weebly.com


To Διαστημικό Τηλεσκόπιο James Webb αναμένεται να φέρει επανάσταση στο χώρο της Αστροφυσικής και της Κοσμολογίας. Θα ανακαλύψει αρχαίους γαλαξίες, θα μελετήσει τη γέννηση νέων άστρων και θα εξετάσει το ενδεχόμενο ύπαρξης ζωής σε άλλους πλανήτες.

 

Αν οι πλανήτες περνούσαν μεταξύ Γης και Σελήνης θα βλέπαμε αυτό:



Τα παιδιά  σκέφτονται να συγκεντρώσουμε υλικά για να κατασκευάσουμε ομαδικά στην τάξη το δικό μας ηλιακό σύστημα. Ιδέες και προτάσεις για μοντέλα ηλιακού συστήματος μπορείτε να πάρετε από τις παρακάτω ιστελίδες και να διαλέξετε όποιο θα θέλατε να φτιάξουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου