Σήμερα την ώρα της Γλώσσας επεξεργαστήκαμε το βιβλίο του Ντέρεκ Μάνσον με τίτλο "Η εχθρόπιτα" με εικονογράφηση από την Τάρα Κάλαχαν Κινγκ, που αφηγείται τη δημιουργία μια φιλίας δύο αγοριών ανάποδα. Από το μίσος στην συμπάθεια και ύστερα σε πολύ μια δυνατή φιλία. Αρχικά είδαμε το βίντεο
και στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση στην τάξη σε μια προσπάθεια να αποσυμβολίσουμε το περιέχομενο της ιστορίας.
Αν θες να κατεβάσεις και να τυπώσεις την ιστορία για να τη διαβάσεις ξανά μπορείς πατώντας τον παρακάτω σύνδεσμο:
http://dim-kofinou-lar.schools.ac.cy/data/uploads/fylla_ergasias/d/exthropita.pdf
Έπειτα παίξαμε ένα κουίζ για να θυμηθούμε τα κύρια σημεία της ιστορίας μας
O Tom και ο Jeri έπαιξαν με το μπούμεραγκ. Ξέρετε τι είναι αυτό; Το μπούμερανγκ (boomerang) είναι ένα εργαλείο- όπλο το οποίο χρησιμοποιουσαν οι κάτοικοι της Αυστραλίας. Τώρα χρησιμοποιείται κυρίως για σπορ ή για διασκέδαση. Το μπούμερανγκ είναι κατασκευασμένο συνήθως από ξύλο. Κάποια μπούμερανγκ είναι επιστρεφόμενα, που σημαίνει ότι όταν τα πετάξεις με τον σωστό τρόπο, γυρνάνε πίσω. Καμιά φορά τη λέξη αυτή τη χρησιμοποιούμε μεταφορικά. Λέμε «Μου γύρισε μπούμερανγκ» και εννοούμε ότι κάποιος έκανε μια πράξη που πίστευε ότι θα επηρεάσει κάποιον άλλον, αλλά τελικά επηρέασε τον ίδιο.
Δες πως μπορείς να φτιάξεις το δικό σου boomerang στο βίντεο που ακολουθεί:
Οι εργασίες-αποστολές μας:
1. Φτιάξτε στο Πρόχειρο τετράδιο μια λίστα "εχθρών".Εχθροί μας δεν είναι μόνο κάποιοι άνθρωποι, αλλά και όλα εκείνα που δε μας αρέσει να μας συμβαίνουν ή να κάνουμε. Γράψτε τουλάχιστον 5-6 στο πρόχειρο.
2. Τι υλικά θα βάζατε αν φτιάχνατε μία εχθρόπιτα; Γράψτε τη συνταγή της εχθρόπιτας στο πρόχειρο και ζωγραφίστε τη.
3. Εχθρόπιτα: είναι μια σύνθετη λέξη. Ποιο είναι το πρώτο συνθετικό και ποιο το δεύτερο; Φτιάξτε μια λίστα με όσες περισσότερες σύνθετες λέξεις μπορείτε να σκεφτείτε και να βρείτε, που το ένα συνθετικό τους να είναι η λέξη "πίτα".
4. Ζωγραφίστε την αγαπημένη σκηνή σας από το παραμύθι που είδαμε.
Προαιρετικά: αν φτιάξετε ένα boomerang μην ξεχάσετε να το φέρετε να το δούμε στην τάξη.
(η ιδέα για τις αποστολές από Δήμητρα Μυλωνάκη)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου